Sugardating og sugardating sites – En kontroversiell form for dating

I dagens samfunn har det blitt mer akseptert å finne kjærligheten på nettet. Det er derfor ikke overraskende at det har dukket opp en ny form for dating – sugardating. Sugardating er en type forhold hvor en person, ofte eldre og rik, går inn i en avtale med en annen person, ofte yngre og mindre ressurssterk. Avtalen blir ofte beskrevet som en gjensidig fordelaktig ordning der den ene parten gir økonomisk støtte og gaver til den andre i bytte mot følgeskap og intimitet. I dette innlegget vil jeg ta en titt på sugardating sites og hvordan de fungerer.

Begynte sugardating på sugardating sites

Sugardating sites opererer vanligvis på samme måte som vanlige datingnettsteder, men de har spesielle funksjoner og tjenester for å hjelpe med å koble sammen sugarbabies og sugardaddies. Disse nettstedene gjør det mulig for sukkerbabyer å opprette profiler der de kan beskrive seg selv og hva de leter etter. På samme måte kan sukcerdaddies også opprette profiler og velge blant potensielle sugarbabies. De fleste sugardatingsider tar et gebyr for å bruke tjenestene deres og gir ofte sugardaddies muligheten til å verifisere sin økonomiske status.

En av de mest kjente sugardating sites i dag er Seeking Arrangement, men det finnes også andre nettsider som Richmeetbeautiful, SugarDaters og SecretBenefits. Noen av sugardatingsidene har kontroversielle måter å markedsføre seg på, men i forrige måned ble Seeking Arrangement og en av dens søsterselskaper slettet fra Apple og Google Play Store etter anklager om at de markedsførte prostituerte. Til tross for denne kontroversen har sugardating økt i popularitet. Det er anslått at Seeking Arrangement har over 10 millioner medlemmer over hele verden.

Et forhold kan se ut på mange måter

Sugardating er et interessant fenomen fordi det kan tolkes på så mange forskjellige måter. For noen er det en avtale basert på økonomi, mens for andre er det mer personlig enn det. På den ene siden finnes det de som frameworking sugardating som en form for prostitusjon der sex blir byttet for materialistiske fordeler. På den annen side hevder tilhengere av sugardating at det er en måte for kvinner å tjene på sin egen kropp ved å utnytte det faktum at kjønnsforskjellene gjør at menn tjener mer enn kvinner i samme alder. Uansett hvordan folk ser på det, er det bevis på at sugardating gir unge kvinner en mulighet til å tjene penger og bli uavhengige.

Men selv om sugardating gir kvinner en mulighet til å tjene på sin egen kropp, er det viktig å merke seg at det også kan ha sin farer. Det kan være en risiko at de som inngår en avtale med en sugardaddy eller sugarbaby utvikler følelser for sin partner, og at de deretter blir såret når avtalen faller fra hverandre. Det er også en risiko for utnyttelse av kvinner som føler seg presset til å inngå en avtale som de ikke ønsker eller ikke kan si nei til.

Sugardating er uten tvil en kontroversiell form for dating. Likevel finnes det en økende interesse og behov for denne typen tjenester. Selv om det er mange farer med sugardating, mener noen at det fortsatt er en form for uavhengighet for kvinner som utnytter mulighetene. Sugardating kan også gi de som ikke ønsker å holde seg til tradisjonelle relasjoner et alternativ. Men uansett hvordan man ser på det, er det viktig å være forsiktig og å ikke bli utnyttet i disse avtalene.